Harald U. Sverdrup kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012

Harald U. Sverdrup er i konkurranse med vekstskapere fra hele landet kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012. Han fikk tirsdag kveld utdelt prisen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year av Høyres partileder Erna Solberg og administrerende direktør Erik Mamelund i Ernst & Young, Norges ledende revisjons- og rådgivningsselskap. Det skjedde under EOY-finalen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo der 600 representanter for norsk næringsliv var med på å hylle Sverdrup og de øvrige vekstskaperne.

Harald U. Sverdrup er arbeidende styreformann og medeier i K.A. Rasmussen AS og er 5. generasjon i rett linje fra stifteren av selskapet. Han har også et professorat ved Universitetet i Lund. K.A. Rasmussen er Nordens største leverandør av edelmetaller og tilbyr et bredt spekter av tjenester og produkter, fra sølvbestikk til katalysatorer brukt i kjemisk industri. Selskapet er etablert i åtte europeiske land. I 2011 oppnådde K.A. Rasmussen en omsetning på nærmere 2,3 milliarder kroner, en økning på 82 % siden 2010.

Om Sverdrup uttaler juryen: Virksomheten har ekspandert gjennom å bygge stein på stein innenfor flere forretningsområder. Vekstskaperen har vært svært sentral i denne utviklingen, og hans strategiske beslutninger, som blant annet innebærer kursendringer, er en viktig årsak til virksomhetens gode lønnsomhet. Bedriften skiller seg fra konkurrentene gjennom et solid nettverk mot universiteter og forskningsmiljøer i hele verden, noe som har vært av avgjørende betydning for virksomhetens suksess. Vekstskaperen er en ekte entreprenør der drivkraften er å stadig skape nye produkter eller å forbedre produksjonsprosesser. Juryen mener at Harald U. Sverdrup i K. A. Rasmussen AS med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og lokalsamfunnet er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012.

Les mer på Ernst & Young’s hjemmeside

 

 

Harald U. Sverdrup, Østlandets fremste vekstskaper 2012

Harald U. Sverdrup i K.A.Rasmussen as er i konkurranse med vekstskapere fra 13 andre selskaper i den regionale finalen for region Øst (Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud) kåret til regionens fremste vekstskaper 2012. Han går nå videre til den nasjonale finalen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo 27. november. Der kåres årets vekstskaper i Norge 2012.

Om Sverdrup uttaler juryen:
”Virksomheten er ledende innen flere av sine forretningsområder og har gjennom en årrekke ekspandert gjennom å bygge stein på stein. Vekstskaperen har vært svært sentral i denne utviklingen, og hans strategiske beslutninger er en viktig årsak til virksomhetens gode lønnsomhet. Bedriften skiller seg fra konkurrentene gjennom et solid nettverk mot universiteter og forskningsmiljøer i hele verden, noe som har vært av avgjørende betydning for virksomhetens suksess. Vekstskaperen er en ekte entreprenør der drivkraften er å stadig skape nye produkter eller å forbedre produksjonsprosesser.”

Juryen mener at Harald U. Sverdrup i K.A. Rasmussen AS med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og lokalsamfunnet er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012, region Øst.

 

 

Til den nasjonale finalen får Sverdrup følge av Per Lillebø i Cambi AS i Asker, og av Jørgen Jørgensen i Norrøna Sport AS på Hvalstad.

Totalt 18 nasjonale finalister kåres på seks regionskåringer rundt om i landet i løpet av oktober. En uavhengig jury velger deretter ut ni av de 18 til å kjempe om å bli Norges beste vekstskaper innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo tirsdag 27. november.  En av disse vil i tillegg bli kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012 og blir også Norges representant på verdenskåringen i Monaco juni 2013.

 

I 2011 vant colonialmajor Odd Reitan i Reitangruppen, og årene før Petter Stordalen i Choice og Bjørn Kjos i Norwegian.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year fokuserer på enkeltpersoner i vekstselskapene. For å bli kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, gode økonomiske resultater, vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser, internasjonale mål, evne til å tenke nytt samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre er det et krav at vedkommende må ha eierinteresser samt inneha en ledende stilling i vekstselskapet.

Ingen miljøgifter på avveie
Som medlem av RENAS, landets ledende EE-returselskap, tar vi ansvar for våre produkter også etter endt levetid.