Gull

 

Litt om vår kjennskap til Gull

Gull er et gult metall med helt spesielle metallurgiske egenskaper og en skjønnhet uten like. Det kjemiske symbolet Au kommer fra ”Aurum” som betyr ”strålende soloppgang”.
Dette fantastiske råmaterialet raffineres til høyeste renhet i K.A.Rasmussen as sine egne anlegg, og bare denne kvaliteten sammen med spesielt rene legeringsmetaller benyttes som utgangsmateriale for våre produkter.
Løpende produktkontroll gjennomføres både etter klassiske metoder og med den mest moderne analyseutrustning.
Forskning- og Utviklingsavdelingen (FoU) arbeider kontinuerlig- i nært samarbeid med våre kunder, med å forbedre våre gullmaterialer.
Gjennom mer enn et sekel har vi med vår erfaring bygget opp et gull og edelmetallmiljø med store kunnskaper hos K.A.Rasmussen as.

 

Egenskaper

Kjemiske tegn Au Elektronstruktur [Xe] 4f145d106s1
Atomnummer 79 Spesifikk motstand 2,44 mO.cm-1
Atommasse 197 u Termisk konduktivitet 318 W.m-1K-1
Densitet 19,3 g/cm3 Spesifikk varmekapasitet ved 25°C 237 J.K-1.Kg-1
Krystallstruktur CFC Termisk ekspansjonskoeffisient 14,2 10-6k-1

 

Tradisjonsrikt materiale

Gull har lenge vært brukt som verdimåler og betalingsmiddel. Til smykker og prydgjenstander har gullet vært anvendt på grunn av sin formbarhet og vakre farge. I vår tid har vi stadig funnet nye bruksområder for dette metallet. I medisinen helsesektoren og elektronikkindustrien er gull et viktig materiale.

 

Erfarne fagfolk i K.A.Rasmussen as benytter avansert utstyr og moderne fremstillingsmetoder for å tilby et bredt utvalg av legeringer og kvaliteter med renhet opptil 99,99%.

 

 

Det kjemiske symbolet Au kommer fra "Aurum" som betyr "Strålende Soloppgang!"Dette råmaterialet raffineres til høyeste renhet i K.A.Rasmussen as sine egne anlegg.

Erfarne fagfolk i K.A.Rasmussen as benytter avansert utstyr og moderne fremstillingsmetoder for å tilby legeringer og kvaliteter med renhet opptil 99,99%.

 

 

 

Ingen miljøgifter på avveie
Som medlem av RENAS, landets ledende EE-returselskap, tar vi ansvar for våre produkter også etter endt levetid.